Lot 2530 Tinggal Kenangan

Hanya Berkaitan Dengan Yang Ada Kepentingan Sahaja.

Tanah itu bukan milikmu lagi

Posted by lot2530 on May 8, 2008

Di tengah hari Selasa yang lepas(06.05.2008), berkesempatan, balik menjengok kampung balik batu dan Rosli bagaimana keadannya.

kerjatanaholehjkr

Lantas, tanpa pengetahuan sesiapa kerja tanah telah di mulakan oleh jentera JKR. Setidaknya, telefon lah salah seorang daripada sebelas orang bekas pemilik tanah untuk memulakan kerja. Setidaknya, berlambak pokok serai dan sayuran yang berangan hendak dikutip sempat dilakukan. Ini main bajak je….

Tak ada rezeki…

Keduanya,

Rosli sedang membakar gitarnya ketika sampai… Apa boleh buat… Dan dia pandai mencipta alasan apabila ditanya kenapa buat benda itu dan ini… Bertungkus lumus hari itu, untuk mendapatkan gitar itu, akhirnya menjadi jilatan api. Namun, tiada apa yang perlu dikesalkan. Itu hak dia… sememangnya begitu keadaannya.

Ketiganya, pergi ke Pejabat Tanah, berkaitan tanah gantian sudah dilulus, Kerajaan Negeri sedang (mungkin) menghantar keputusan kepada Pejabat Pentadbir Tanah Alor Gajah. Kesempatan juga berjumpa Pegawai Daerah. Meluahkan hasrat, isi hati dan harapan.

Keempatnya, Bicara Kuasa Salim Sabtu akan dilangsungkan pada 28.05.2008. Pagi. Sebelum itu, perlu juga selesaikan beberapa keperluan dan kes berkaitan. Atas permintaan Rokiah sendiri.

Kelimanya, Ulang bicara Piah Sabtu telah dihantar. Amanah Raya telah dihubungi dan dikunjungi, maklumat2 diterima seperti yang dikehendaki. Sejumlah wang, ada pada simpanan Amanah Raya di atas nama pemegang amanah(Piah) dan Rasnah sendiri. Kes ini, berkait2 dan sememangnya memenatkan.

Berkaitan dengannya juga, saya mengubungi Dak Udin. Dia tahu apa yang dibincangkan. Nanti saya maklumkan keputusan dipihaknya.

Kes hampir2 selesai. Saya terasa penat juga. Gagahi jugalah. Cuma kes mendatang bakal menjadi perhatian dan perbincangan. Mungkin lebih menarik.

Peace.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: