Lot 2530 Tinggal Kenangan

Hanya Berkaitan Dengan Yang Ada Kepentingan Sahaja.

Lantik Valuer yang berkaliber

Posted by lot2530 on January 8, 2008

07.01.2008, 3.00PM. Akhirnya terlantik juga Valuer yang terbaik antara yang dijumpa. Memberikan penerangan dan penilaian yang paling wajar dan lebih meyakinkan kepada saya dan juga mungkin kalian.

Beberapa perkara yang di tuntut dan membenarkan ia di tuntut ialah pastinya, tanah dan binaan (rumah, pagar, pondok, reban). Selain itu, hal berkaitan perpindahan, sekali pindah(tak mahu 2 kali), hal berkaitan dengan pembersihan tapak baru juga dipertimbangkan. Perkara yang banyak mendapat persoalan ialah, kes pencerobohan, kemusnahan binaan Rosli (2 tingkat tu..), nilai trauma yang di tuntut dan juga kos perpindahan Rosli.

Namun apa yang dinilai oleh Penilai tersebut hanyalah perbandingan yang akhirnya akan memihak kepada nilaian dan pertimbangan oleh pihak kerajaan juga. Walaupun, permintaan dan nilaian tinggi berjaya di buat oleh penilai swasta yang di lantik.

Maka, kalian tunggu sahaja BORANG H berada di genggaman. Iaitu, pernyataan tentang tawaran yang diputuskan oleh Pihak Pejabat Tanah kepada kalian.

Seterusnya, buat salah satu antara tiga tawaran yang di buat;
1. Terima
2. Menerima dengan bantahan (Kalian akan terima 75% nilai sahaja, selebihnya diletakkan di mahkamah, sehinggalah kalian membawa kes)
3. Menolak sama sekali.(Tiada apa2 bayaran dibuat, 100% di mahkamah, kalian kena bawa ke mahkamah, dan tuntut duit itu dengan kadar yang di tawar semasa bicara kuasa (RM2.70 sekaki)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: